N. 105999 (2011-524720) Gelieve hieronder de geselecteerde Belgische overheidsopdracht te vinden.

zondag 28 april 2024
  Gelieve hieronder de geselecteerde Belgische overheidsopdracht te vinden.
Onderwerp: Levering en installatie van twee Motion Sensors voor de Vlaamse Hydrografie.
Beknopte beschrijving : Levering en installatie van twee Motion Sensors voor de Vlaamse Hydrografie.De aannemer verbindt zich er toe bij het Bestuur de hierna beschreven hard- en software componenten te leveren, te installeren, in te meten en ze in dienst te stellen, evenals de hierna beschreven begeleidende prestaties en diensten uit te voeren nodig voor de installatie van de motion sensors aan boord van een hydrografisch vaartuig voor metingen op de Westerschelde, de Zeeschelde en haar bijrivieren en het Belgisch continentaal plat. De beschrijving van de technische bepalingen omvat alle prestaties en werkzaamheden nodig voor de opdracht, met name:- het leveren, installeren, inmeten en in dienst stellen aan boord van het meetschip van de motionsensors met de bijpassende systeemsoftware, met aangepaste hardware componenten en met de aangepaste software nodig voor het inzamelen, het opslaan en verwerken van de data gemeten door het systeem. - met de Motion sensors die in dit bestek beschreven worden, wordt een motion sensor bedoeld die gebaseerd is op een Inertial Navigation System platform. Deze moet in staat zijn de nodige gegevens te berekenen die nodig zijn voor het corrigeren van hydrografische metingen ook bij het uitvallen van het GPS systeem.- De installatie omvat kabels en alle verbindingen en alle hardware en software voor aansturing en registratie van de metingen.
N. 105999 (2011-524720)
Referentienummer: AFD KUST-211.260-F02_0
Publicatie datum: 27/10/2011
 
Type: Aankondiging van opdracht

Extracten


AFDELING: VOORWERP VAN DE OPDRACHT


Levering en installatie van twee Motion Sensors voor de Vlaamse Hydrografie.

Levering en installatie van twee Motion Sensors voor de Vlaamse Hydrografie.

De aannemer verbindt zich er toe bij het Bestuur de hierna beschreven hard- en software componenten te leveren, te installeren, in te meten en ze in dienst te stellen, evenals de hierna beschreven begeleidende prestaties en diensten uit te voeren nodig voor de installatie van de motion sensors aan boord van een hydrografisch vaartuig voor metingen op de Westerschelde, de Zeeschelde en haar bijrivieren en het Belgisch continentaal plat. De beschrijving van de technische bepalingen omvat alle prestaties en werkzaamheden nodig voor de opdracht, met name:

- het leveren, installeren, inmeten en in dienst stellen aan boord van het meetschip van de motionsensors met de bijpassende systeemsoftware, met aangepaste hardware componenten en met de aangepaste software nodig voor het inzamelen, het opslaan en verwerken van de data gemeten door het systeem.

- met de Motion sensors die in dit bestek beschreven worden, wordt een motion sensor bedoeld die gebaseerd is op een Inertial Navigation System platform. Deze moet in staat zijn de nodige gegevens te berekenen die nodig zijn voor het corrigeren van hydrografische metingen ook bij het uitvallen van het GPS systeem.

- De installatie omvat kabels en alle verbindingen en alle hardware en software voor aansturing en registratie van de metingen.


6

AFDELING: JURIDISCHE, ECONOMISCHE, FINANCIËLE EN TECHNISCHE INLICHTINGEN


Art. 43 Uitsluitinggronden:

De inschrijver toont aan dat hij zich niet in één van de gevallen van uitsluiting volgens art. 69 bevindt, door het voorleggen van:

Voor alle inschrijvers:

- Een uittreksel uit het strafregister of een evenwaardig document uitgereikt door een gerechtelijke- of overheidsinstantie van het land van oorsprong of herkomst en waaruit blijkt dat de betrokkene niet veroordeeld is geweest voor een misdrijf bepaald in art. 43, § 1 en 2;

- Een attest uitgereikt door de bevoegde overheidsinstantie waaruit blijkt dat de betrokkene in orde is met de betaling van zijn belastingen (directe belastingen en btw).

Bovendien voor de niet-Belgische inschrijvers:

- Een origineel attest uitgereikt door de bevoegde overheidsinstantie van het land waar hij gevestigd is, waaruit blijkt dat hij heeft voldaan aan de voorschriften inzake bijdrage voor sociale zekerheid, overeenkomstig de bepalingen in art. 43 bis § 2.

- Een getuigschrift van niet-faillissement uitgereikt door de bevoegde overheidsinstantie van het betrokken land.

Deze attesten zijn niet ouder dan 3 maanden te rekenen vanaf de datum van de opening van de offertes.

Art. 72 §5 Getuigschriften en administratieve vereenvoudiging

In het kader van de kwalitatieve selectie vraagt het Bestuur voor de Belgische inschrijvers zelf de nodige documenten op inzake :

- R.S.Z;

- attest niet-faillissement;

- jaarrekeningen en omzetverklaringen

Art. 89.

De aandacht van de inschrijver wordt erop gevestigd dat zijn offerteformulier en de samenvattende meetstaat worden ingevuld op de bij de aanbestedingsdocumenten behorende formulieren.

Het staat de inschrijver echter vrij op een andere manier zijn offerte in te dienen. Op elke offerte of inventaris die op een ander document is opgemaakt, moet de inschrijver boven aan ieder document de volgende verklaring vermelden:

“Ik ondergetekende,…***…..(naam), verklaar te hebben nagezien dat de hierna vermelde gegevens volstrekt overeenstemmen met de vermeldingen van het bij het bestek behorende formulier en inventaris en neem daartoe de volledige verantwoordelijkheid op.

Indien de inschrijvers gebruik maken van e-Tendering om hun offerte via elektronische middelen te verzenden, is het noodzakelijk dat de elektronische handtekening die wordt toegevoegd enkel de elektronische handtekening kan zijn van een persoon die gemachtigd is om de firma voor de betreffende offerte te verbinden. Deze handtekeningsbevoegdheid moet blijken uit de statuten van de inschrijver.


Art. 72 §5 Getuigschriften en administratieve vereenvoudiging

In het kader van de kwalitatieve selectie vraagt het Bestuur voor de Belgische inschrijvers zelf de nodige documenten op inzake :

- R.S.Z;

- attest niet-faillissement;

- jaarrekeningen en omzetverklaringen

Art. 44 Financiële en economische draagkracht.

Zijn financiële en economische draagkracht toont hij aan door:

- een verklaring betreffende de totale omzet van producten waarop de opdracht betrekking heeft over de laatste drie boekjaren.

- het voorleggen van een passende bankverklaring of het bewijs van een verzekering tegen beroepsrisico's. De bankverklaring kan volgende vorm aannemen:

“Met betrekking tot: Overheidsopdracht n°***, gepubliceerd in ***, op datum van***.Hierbij bevestigen wij U dat de (naam ***) onze cliënt is sinds (datum ***) Wat betreft de financiële relatie bank-cliënt.

De financiële relaties die wij onderhouden met (naam van de vennootschap***) hebben tot op heden, (datum ***), beantwoord aan onze verwachtingen. Op basis van de gegevens waarover onze bank vandaag beschikt hebben wij geen ongunstige elementen vastgesteld en de (naam van de vennootschap***) heeft tot op heden, voor zover wij kunnen nagaan en met betrekking tot de ons gekende contracten en projecten, de financiële capaciteit gehad om de contracten of projecten uit te voeren die haar werden toegewezen.

De (naam van de vennootschap ***) geniet ons vertrouwen en:

Ofwel: onze bank stelt op dit ogenblik volgende kredietlijnen ter beschikking van deze vennootschap (alleen vermelden met de voorafgaande schriftelijke toestemming van de klant) ***.

Ofwel: onze bank stelt op dit ogenblik kredietlijnen ter beschikking van de vennootschap.

Ofwel: onze bank is bereid eventuele kredietaanvragen of een aanvraag voor borgstelling met het oog op de uitvoering van de opdracht te onderzoeken

Ofwel: (geen van de drie voorafgaande verklaringen).

Deze verklaring houdt geen verbintenis in van onzentwege voor de toekomst en onze bank neemt dienaangaande geen enkele verantwoordelijkheid.

Wat betreft de notoriëteit van de cliënt:

De (naam van de vennootschap ***) bekleedt een belangrijke plaats(ofwel: is actief) in de sector van ***. Tot op heden en voor zover we konden nagaan heeft ze een uitstekende (ofwel: goede) technische reputatie en is gebleken dat ze werd geleid door bekwame en achtbare personen. De bank kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de juistheid en de volledigheid van haar verschafte informatie.

De feiten die in de toekomst deze verklaring zouden beïnvloeden kunnen U niet automatisch worden medegedeeld.

Opgemaakt te *** op ***.

Handtekeningen: ***.”

Een inschrijver kan zich in voorkomend geval beroepen op de draagkracht van andere entiteiten, ongeacht de juridische aard van zijn band met die entiteiten. In dat geval moet hij het Bestuur aantonen dat hij gedurende de ganse duur van de opdracht zal kunnen beschikken over de voor de uitvoering van de opdracht noodzakelijke middelen door overlegging van de verbintenis van deze entiteiten om de aannemer dergelijke middelen ter beschikking te stellen. Onder dezelfde voorwaarden kan een combinatie van inschrijvers zich beroepen op de draagkracht van de deelnemers aan de combinatie of die van andere entiteiten.


Art. 45. Als bewijs van zijn technische bekwaamheid:

- Een gedetailleerde beschrijving van de organisatie van het bedrijf met inbegrip van de infrastructuur.

- een lijst van leveringen van motion sensors, incl. hard- en software van de laatste vijf jaar.

Indien het opdrachten en leveringen betreffen uitgaande van een overheid, worden deze aangetoond door certificaten die door de bevoegde overheid zijn opgesteld of geviseerd. Indien het opdrachten en leveringen betreffen van privaatrechtelijke personen, worden de certificaten opgesteld door de koper; bij ontstentenis daarvan is een verklaring van de uitvoerder of leverancier toegelaten.

- een beschrijving van de technische uitrusting van de onderneming en de maatregelen die worden getroffen om de kwaliteit en de dienstverlening te waarborgen. (zoals garantie levering onderdelen, nazorg, als het testen van de apparaten in de fabriek of het ter beschikking stellen van gespecialiseerde technici, overeenkomst tussen fabrikant van het toestel en de aannemer waaruit de samenwerking blijkt).

- een lijst van de namen van de werknemers van de aannemer die volledig op de hoogte zijn van de werking van het systeem, (incl. de software), met beknopt C.V. voor zover relevant om hun expertise te staven. Hieruit moet ook blijken dat het personeel dat de aannemer zal inzetten over voldoende ervaring beschikt op het gebied van motion sensors voor hydrografische toepassingen.

Art. 90. §2.

Alle bescheiden en nota's die bij de inschrijving worden gevoegd moeten worden gedagtekend en ondertekend onder de vermelding “Opgemaakt door ondergetekende om gevoegd te worden bij zijn inschrijving van heden”

Door de inschrijver in te dienen documenten

- Het offerteformulier met de samenvattende meetstaat

- Een passende bankverklaring.

- Een verklaring betreffende de specifieke omzet aan producten waarop de opdracht betrekking heeft over de laatste drie boekjaren.

- Een lijst van leveringen en onderhoudsopdrachten van motion sensors.

- Een beschrijving van de technische uitrusting van de onderneming

- Een lijst van namen van werknemers die zullen worden ingezet.

- Uitgebreide technische documentatie van de aan te sluiten en te leveren systemen (cfr. gunningscriteria).

- Een omschrijving van de bediening van de motion sensor en de te gebruiken software (cfr. gunningcriteria).

- een overeenkomst tussen de fabrikant van het toestel en de aannemer waaruit de samenwerking met en de ondersteuning van de fabrikant blijkt.

- Een voorstel voor het opleidingsprogramma, met een gedetailleerde vermelding van het programma en inhoud, het aantal dagen en perioden (cfr. gunningcriteria).

- Een voorstel voor planning voor de volledige installatie, met een gedetailleerde vermelding van het aantal dagen en perioden (cfr. gunningcriteria)

- een verklaring over de geldende waarborgperiode voor het hele systeem en een verklaring over de duur en de aard van de waarborg die de fabrikanten van de verschillende onderdelen geven.(cfr.gunningcriteria)

- Een afzonderlijke prijslijst met de kostprijs van een onderhoudscontract op jaarbasis voor elk van de onderdelen van de geleverde installatie. Dit onderhoud omvat een jaarlijkse preventieve onderhoudsbeurt van alle geleverde componenten, en voor correctief onderhoud op afroep: een serviceniveau van interventie en herstelling/vervanging binnen de 3 werkdagen. (cfr. gunningcriteria)

- De documenten bedoeld onder Art.43.

Afgezien van de documenten gevraagd bij de gunningcriteria dienen bij de offerte volgende bescheiden te worden gevoegd:

- de bewijzen dat de personen, die de offerte ondertekenden, statutair of bij volmacht bevoegd zijn om de bedrijven geldig in en buiten rechte te vertegenwoordigen. Dit gebeurt naargelang de rechtsvorm van de bedrijven door het bijvoegen van de volgende documenten:

o uittreksel of kopie van de statutaire clausule in verband met de vertegenwoordigingsbevoegdheid en een kopie van de akte of afschrift van de notulen van de algemene vergadering, zoals verschenen in het BS., houdende benoeming van de bestuurders.

o Volmacht om het bedrijf te vertegenwoordigen of om bevoegdheid door te geven aan een ander persoon

o Voorleggen van benoemingsbesluit van de zaakvoerder

o Andere documenten ter staving van de bevoegdheid


AFDELING: PROCEDURE


Openbare procedure
AFD KUST-211.260-F02_0
Omstandigheden voor ontvangst van specificaties:
05/12/2011
10:00
6.00

.- Inzage van de documenten op bovenstaand adres:

alle werkdagen van 9u tot 12u en van 13u tot 16u.

- De aanbestedingsdocumenten kunnen aangekocht worden:

- OFWEL bestelling via mail (kust@vlaanderen.be): de aanbestedingsdocumenten worden

via de post toegestuurd (duidelijke vermelding in mail van naam firma, adres firma, contactpersoon)

- OFWEL via afhaling op bovenstaand adres: alle werkdagen van 9u tot 12u en van 13u tot 16u.

- OFWEL gratis digitaal gedownload via e-Notification: https://enot.publicprocurement.be/enot-war/preViewNotice.do?noticeId=105999

Voor de aankoop van de aanbestedingsdocumenten zal het hieronder vermeld bedrag gefactureerd worden door de afdeling Kust. Het bedrag dient te worden gestort op het rekeningnummer IBAN BE54 0912 2060 4297 (BIC : GKCC BE BB) met als mededeling de gestructureerde mededeling van de vordering.

Belangrijke opmerking: contante betaling wordt niet aanvaard.


05/12/2011
10:00
120
Omstandigheden voor openingen inschrijvingen:
05/12/2011
10:00
Afdeling Kust, Vrijhavenstraat 3 te 8400 Oostende

AFDELING: AANVULLENDE INLICHTINGEN


3 Belangrijke mededelingen

3.1 Algemeen

De bijzondere aandacht van de inschrijvers wordt gevestigd op het feit dat apparatuur die niet voldoet aan de vermelde specificaties van verdere evaluatie zal uitgesloten worden.

3.2 Software

De aannemer is ertoe verplicht zonder enige prijscorrectie de geleverde software te upgraden en updates van de firmware ter beschikking te stellen gedurende de ganse waarborgperiode, indien binnen deze periode nieuwere versies van de software op de markt komen.

3.3 Testen

Als de aangeboden apparatuur aan de eisen onder 2.3.1 heeft voldaan, kan de opleiding aangevat worden. (zie Post 5)

3.4 Kalibraties

- De volledige afregeling en kalibratie van de apparatuur is ten laste en op verantwoordelijkheid van de aannemer. Dit houdt o.a. in dat de aannemer de nieuw te plaatsen motion sensor aan boord van het schip inmeet, evenals alle andere sensoren van het meetsysteem. Zie punt 3.8

- De kostprijs hiervoor moet ingerekend worden onder post 3a en 3b.

- De droogzetting van het schip Ter Streep voor deze inmeting moet worden ingerekend onder post 4

- De Stessels moet niet droog gezet worden en mag ingemeten worden in het water daar dit schip geen MB aan boord heeft.

3.5 Waarborgperiode

Gedurende de waarborgperiode van onderhavige opdracht en dit met een minimum duurtijd van één jaar vanaf datum van de voorlopige oplevering ( zie onder art. 57 ) wordt het algemene beheer uitgeoefend door de aannemer.

Dit houdt ook de uitvoering in van het preventief en correctief onderhoud gedurende de waarborgperiode. De kostprijs hiervoor moet ingerekend worden onder post 1a en 1b.

Tijdens de waarborgperiode dient de nodige ondersteuning verleend te worden. Dit houdt o.a. in dat bij defecten en/of slechte werking van het systeem of van een der onderdelen ervan, de aannemer bij oproep door het Bestuur binnen de 24uur intervenieert. Interventies in deze zin bedoelt zijn enkel voorzien op werkdagen van 8:00 tot 17:00.

Defecte apparaten worden onmiddellijk door de aannemer gratis vervangen, tenzij het defect duidelijk te wijten is aan een verkeerde of slechte behandeling door het bedienend personeel van het Bestuur of door een geval van overmacht buiten de verantwoordelijkheid van de aannemer (bijvoorbeeld bij blikseminslag)

De aannemer moet ook een prijs opgeven voor een mogelijke uitbreiding van de garantietermijn tot drie jaar. De kostprijs hiervoor moet opgenomen worden in een afzonderlijke post in de inventaris. (Post 7)

Art. 52 §3 - Leveringstermijn

De termijn voor de uitvoering van de leveringen en installaties is gesteld op 6 maanden. Deze leveringstermijn neemt een aanvang op de datum gesteld in het dienstbevel uitgaande van het Bestuur tot aanvang van de opdracht.

Art. 104. Indienen van offertes

De indiening van de offertes dient te gebeuren op de volgende wijze:

1° ofwel elektronisch via de e-tendering applicatie (https://eten.publicprocurement.be)

2° ofwel op papier met (bij voorkeur aangetekende) zending gericht aan afdeling Kust.

3° ofwel op papier door afgifte aan de voorzitter vóór de opening van de zitting.

Het indienen van een veiligheidskopie is niet toegestaan.

Indien de aannemer zijn offerte op papier indient dan moet de aannemer zijn offerte in vijf exemplaren indienen, zijnde de originele en vier kopieën. Verdere informatie i.v.m. het indienen van de offertes kan terugvonden worden in Art 104 op p 13.

De offerte, met zijn samenvattende meetstaat, de daarbij behorende bescheiden en alle briefwisseling moeten gestuurd of ingediend worden op het volgende adres:

Afdeling Kust

Ir. Kathleen Bernaert, Afdelingshoofd

Vrijhavenstraat 3

8400 Oostende

Er is geen erkenning vereist.


27/10/2011